I said..

LIFE IS NICE AND ENJOYABLE WHEN YOU SHARE SOMETHING WITH PEOPLE AROUND YOU..CHEER THEM..MAKE THEM LAUGH TOGETHER WITH YOU..do not underestimate others..everybody have their own weakness..principle always be in heart to have good personality..respect others..THAT IS THE REAL MEANING OF LIFE! :D

About Me

My photo
HAFIZ YUSOFF,fashion lover,sleep lover,nescafe lover,"pelik-pelik" lover,vintage lover,berseluar singkat sekali-sekala

Saturday, October 29, 2011

LINES..:)

ASSALAMUALAIKUM....

TERAMAT SANGAT bersemangat..sampai sehari berpos-pos jadinya.This one i wanna share about my first assignment of architectural drafting assignment.LINES COMPOSITION....really enjoy to do it eventhough have to redo.


'sisik ikan dan isi ikan'

'dedaunan'

'penghuni bumi'

'jejagung'


for these exercise i got A-/A gred..see..!
all effort being rewarded!ALHAMDULILLAH! :)


these are the other exercises..alphabet and numbering composition..



Seriously,enjoy wooo doing these exercises!Now,I'm addicted dooling!yeaahhhh! :D
TQ

FIRST PORTFOLIO:)


ASSALAMUALAIKUM...

Semangat nak tulis.Topic here is about my first portfolio.After restless day,sleepless night,at last I manage to finish my first portfolio for my ARCHITECTURAL DRAFTING subject.ALHAMDULILLAH!
The class for every SATURDAY(hayat n fizikal tidor laahh kn time nii/or mayb study/lepak-lepak/rehat-rehat di hujung minggu),BUT! I always Enjoy this class mayb for my entire life! XD

It marks the end of this subject for first sem.Hopefully I manage to get into DESIGN CLASS for next sem.Tak boleh bayang laa nak belajar LAW,FINANCE,MANAGEMENT,ACCOUNT bagai nieh....THANX everybody! :D  (tersenyum bahagia.gembira)

Line compisition made while facebook-ing takes 3-4 hours to complete XD

 Front cover designed by Miss Nawwar(for all group members)..but mine was too BURUK mayb..

B.U.R.U.K :(

collecting back our portfolio


some of my group(group 4)


Result do not know yet,BUT Miss Nawwar(my group lecturer) gives us THUMBS UP and for me also.YEHAAAAAA!ALHAMDULILLAH! Hopefully it indicates good grade for me! :)
btw..THANX MISS NAWWAR! :D


tetiba:nak rumah sliding pliz!(tumbuk sekali!)
TQ

Tuesday, October 25, 2011

doodle:)


DOODLE yg pertama..time2 penat study(study la sgt) ada idea pulak dah nk buat doodle..:)

Sunday, October 23, 2011

list of subjects/paper in 1st SEM(final exam.)

These are the subjects/papers in my final examination for the first semester as a student in FOUNDATION IN BUILT ENVIRONMENT PROGRAMME(PASUM),2011/2012 session:


(24.10.11-31.10.11)


1-FJAB0112-GEOMETRY AND TRIGONOMETRY
2-FSAB0121-GENERAL PHYSICS AND CHEMISTRY 1
3-FEAB0101-MICROECONOMICS
4-FDAB0101-ENVIRONMENTAL STUDIES
5-FB0111-PREPARATORY ENGLISH COURSE 1
6-FAAB0175-ARCHITECTURAL DRAFTING
7-FAAB0176-GRAPHICS COMMUNICATION



Sunday, October 16, 2011

EKZEM! EKZEM! EKZEM!

ON kan mood study dengan segera!!!!
24.10.11-31.10.11




-Jadual hekzem final sem 1-

p/s-tak sabaq nak balik KEDAH!!!

Saturday, October 15, 2011

jangan nk underestimate....!

ASSALAMUALAIKUM....

Jangan nak pandang rendah kat orang sangat laah kan,kalau diri sendiri tu tak la sehebat mana sangat.Setakat mempuyai kelebihan yang orang lain tak ada tu,jangan nak bermegah-megah sangat.Tak boleh ke kalau sentiasa bersederhana dan merendah diri.Terpegun mendengar nasihat kawan saya(tak perlu tahu nama),


"kalau nak berkawan dengan orang kena kenal hati budinya,bukan tengok luarannya sahaja"


Betul kan? Kalau sekali tengok orang secara luarannya,jangan nak pandang rendah terhadapnya,mana tahu kalau-kalau dia ada kelebihan yang berganda-ganda daripada kita.Manusia ni kadang-kadang sukar diramal kelakuannya.So,janganlah nak mengutuk kelemahan orain lain sewenang-wenangnya tanpa melakukan sebarang kajian tentang orang terbabit dan juga janganlah nak sombong dan bermegah-megah sebab orang lain pun ada kelebihan dan kehebatan yang tersendiri yang kita pun tak ada....:)
from:national geographic website
p/s-sorry kalau terkasar dalam penggunaan bahasa
TQ

Thursday, October 13, 2011

melompat.kegilaan

Memang dah jadi kegilaan kot melompat je kalau nk bergambar..dari zaman sekolah sampai sekarang..kat melaka pon jadi keja nk melompat-melompat ni...hahahaha





BERPENAT LELAH MENYIAPKANNYA


STOP-MOTION VIDEO-ORANG PERAK
by:HAFIZ YUSOFF
graphic communication final assignment....

video
the POSTER


(editted)